Sepetang Bersama Anak Buah.

Monday, December 14, 2015

Semalam masa abah datang ambik aku dari kerja, anak-anak buah ikut sekali. Irfan dan Faqih.
Kalau bawak mereka, pastilah tak balik terus ke rumah melainkan kena pergi taman permainan dulu. Kecuali kalau hujan. Heheh :P

So, sambil-sambil duk tengok2 dorang. Adik aku sibuk duk ambik gamba dorang. Aku pulak kena bertugas sebagai pengayun buaian si Faqih tu. haha
Dahlaa demand taknak kalau aku ayun pelan2, suruh buat lajulaju. Adeh, geram betul ngan budak sorang ni. Hahaha

Faqih bukan merajuk tu tau. Tapi, dia memang selalu taknak kalau orang nak snap picture dia. LOL
Nak teh tarik! Irfan bajet duduk kat kafe. :)



Peace!
Masa main ni, ada sorang budak dalam darjah 3 macamtu duk main jugak kat sini. Lepastu dia tak bagi Irfan masuk gelongsor. Irfan pun pusinglaa balik dari situ. Aku yang tertengok masatu, terus bertukar jadi Oma Berta. Aku bulatkan mata kat budak tu. Haha jahat tak? Lepastu budak tu terus turun pegi main jongkat-jongket pulak.

Moral of the story, awasi sentiasa anak2 buah anda. Atau anak2 atau adik2. Selain dari mengawasi dari mata-mata penjahat, boleh jugak mengawasi dari adik2 comel yang cuba nak membuli. Haha aku ni dahlaa memang suka gaduh ngan bebudak. LOL. Saja nak takutkan dorang.
Ishk, jahat sungguh mung nih. :P

Biorlaa, dia kacau anak buoh kite. :3

You Might Also Like

22 comments

  1. Comeiinyaaaa >v<
    Faqih dgn irfan brpe tahun ?

    ReplyDelete
  2. @Kim Chaa
    Irfan dah empat tahun. Tahun depan sekolah in shaa Allah. Faqih tiga tahun. Hihi :D

    ReplyDelete
  3. garang nyaa auntie satu ni. hahaha apapun, best jaa tengok budak-budak main dekat taman ni.. haha rindu zaman kanak-kanak dulu T_T

    ReplyDelete
  4. setuju! budak2.. dekat taman permainan kekadang suka membuli. hahah

    ReplyDelete
  5. @Melissa Muklis
    Bhaha. Garang sikit je. Memang best pun, hilang stress jap. :)

    ReplyDelete
  6. @Eimma
    Haha. Jom kita membasmi dorang. Eh, mendidik dorang! =='

    ReplyDelete
  7. alhamdulillah tak hujan boleh la mereka beriadah kan...

    ReplyDelete
  8. dah nama lelaki tak miss kalu x de aksi panjat memanjat ya ;-)

    ReplyDelete
  9. haha..apapun si Faqih tu memang comel kan

    ReplyDelete
  10. @PeRdU cINta
    Ha, tu lah. Kalau tak, sedih jerlaa dorang. Hehe

    ReplyDelete
  11. @dear anies
    Haha. Betul tu. Lasak sungguh. Kita pulak yg risau. :)

    ReplyDelete
  12. @Cik Tie
    Haha. Nakal pun boleh tahan jugak tuu. :)

    ReplyDelete
  13. sonoknyerr boboi main panjat2 tuu ;p

    ReplyDelete
  14. handsomenya diorang....nak kawan boleh tak??

    ReplyDelete
  15. salam ! saya baru ada anak buat sorang umur 18n bulan baru, tu pun aih terpusing pusing jaga dia,

    tang jadi ormaberta tu sama la geng! heheh

    ReplyDelete
  16. @tiga lalat
    Haha. memang nampaklaa keseronokan dorang tuu. :)

    ReplyDelete
  17. @sofie adie
    Nak kawan boleh, nak buli takleh. Haha :P

    ReplyDelete
  18. @The Kehalusan Kelembutan
    Kecik lagi. Tp, dah start nak explore new things dah umur macamtu. :)

    ReplyDelete
  19. teringat pulak kat heroes.. lebih kurang sebaya anak2 buah awak...

    ReplyDelete
  20. Seronok tgk ank buah main.. Kita pun enjoy kan..")

    ReplyDelete

Bismillah. Titipkan nasihat anda. :)